Bevásárló kosár

 x 
Cart empty

 

A füstcső feladata

 

Bármilyen tüzelőrendszerről beszélünk, a legfontosabb szempont minden esetben az égetéskor keletkező gázok megfelelő elvezetése. A tűzelvezető rendszer egyik kulcsfontosságú alkotója a füstcső.

A füstcső, más néven füstcsatorna, feladata az égéstérből a kéménybe juttatni a különböző füstgázokat. Méretét a kémény keresztmetszetéhez kell igazítanunk, tehát körülbelül ugyanakkorának kell lennie. Amennyiben a kémény keresztmetszete kisebb, akkor a füstgáz áramlása rendkívül felgyorsulhat, csökkentve így az égés erejét, míg nagyobb keresztmetszetű füstcső esetén a távozó gázok szeles időben visszajuthatnak az égéstérbe. Emellett figyelnünk kell a füstcső kéménybe való csatlakozásának dőlésszögére is, hiszen az nem lehet kisebb, mint 45°.

A füstcső minősége és rendszeres ellenőrzése rendkívül fontos, hiszen meghibásodás esetén életveszélyes helyzetek is kialakulhatnak.

Amennyiben minőségi füstcsövet keres, a legjobb helyen jár. Széles választékunkban garantáltan megtalálja a legmegfelelőbbet! Keressen bennünket még ma!

Facebook

1084. Budapest, Nagyfuvaros u. 23. Nyitva tartás: H-P : 07.30 – 16.00 Tel./Fax: +36-1-297-5933, +36-1-297-5934

www.orike.hu © 2014. Minden jog fenntartva.